top of page

Een levensinterview

Iedereen heeft een mooi verhaal, oud of jong. Dat verhaal is voor mensen die dichtbij staan ontzettend waardevol. Herinneringen, dromen en levenslessen van een persoon die voor jou erg belangrijk is, toegelicht in een lange film.

Een mooier aandenken is er niet! 

Verschillende momenten in het leven zijn geschikt voor het vastleggen van een levensverhaal. Een pensioen of een jubileum is een uitgelezen kans om terug te kijken en te reflecteren. Maar soms is er niet goed genoeg tijd en nadert het einde sneller dan gepland, ook dan is een levensverhaal op film een hele waardevolle herinnering voor de nabestaanden.

Lees hieronder hoe wij te werk gaan met een levensinterview.

Vragenlijst

Een levensverhaal vertellen in een uur, dat is natuurlijk veel te kort. Daarom is het belangrijk dat wij van tevoren al veel weten. Eerst bepaal je welk pakket jij kiest aan de hand van onze informatie. Als we jouw definitieve aanvraag binnenkrijgen, sturen we eerst een vragenlijst toe. Daarin geef jij of degene die de levensfilm cadeau geeft alvast wat feitelijke informatie. Over je woonplaats, gezinssamenstelling, scholen waarop je hebt gezeten, beroepen die je hebt uitgeoefend en hobby's bijvoorbeeld. Verder is het fijn om te weten wat voor muziek bij jou past, zodat we die later in de film kunnen verwerken. 

Wensen bespreken

Daarna houden we een voorgesprek. Daarin bespreken we waarom we de film maken en wat jouw wensen zijn. Afhankelijk van jouw wensen praten we met mensen die dichtbij je staan om alvast een goed beeld te krijgen als voorbereiding op het echte gesprek. Tijdens het telefoongesprek bepalen we samen hoe we de opnamedag invullen. Filmen we op één vertrouwde plek waar jij je fijn voelt? Of heb je een bijzondere locatie die je wilt tonen en neem je ons hiermee naartoe? Jij hebt de regie in handen. Ook bepaal je of jij alleen zelf aan het woord komt of dat er ook andere belangrijke personen wat vertellen.

Opname dag(en)

Een levensverhaal vertellen voor de camera, dat is nogal wat. En dat snappen wij maar al te goed. Naast spanning en zenuwen komen er ook vaak emoties bij kijken. Aan ons de taak om jou helemaal op je gemak te stellen. Op de opnamedag wordt eerst de set gereedgemaakt. Voor de mooiste opnames is goede belichting en zuiver geluid een must. Ondertussen maken we kennis met een kopje koffie zodat we later ontspannen het interview starten. Maak je niet druk als je een keer niet uit je woorden komt of er iets misgaat. Soms komen we meerdere dagen filmen, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Met de montage maken we er een mooi geheel van. We nemen de tijd zodat jij je levensverhaal kan vertellen.

Het resultaat

Als het levensinterview is gehouden, gaan wij achter de schermen aan de slag. We maken er een mooi eindresultaat van en laten jouw levensverhaal zoveel mogelijk zoals jij dit verteld hebt. Met jouw lievelingsmuziek erbij, en eventueel passende foto's, wordt het nóg persoonlijker. Na 3 à 4 weken ontvang jij van ons jouw levensfilm op USB in een mooie bewaardoos. 

2cm_stijl2.png
2cm_stijl3.png
bottom of page