top of page

Voorbeelden

Op deze pagina beschrijven we een aantal levensinterviews die we de afgelopen periode gefilmd hebben. Om privacyredenen laten we niet het volledige levensinterview op film zien.

*De geïnterviewden hebben uiteraard toestemming gegeven voor het tonen van een foto en het verhaal (en soms een stukje film).

Suzanne heeft botkanker..

..en windt er liever geen doekjes om. "Ik noem het beestje het liefst bij de naam." Toen ze 27 was werd er een kwaadaardige tumor boven haar knie ontdekt, een osteosarcoom. De tumor heeft voor uitzaaiingen in haar longen gezorgd die niet meer genezen kunnen worden. Ze weet niet hoelang ze nog heeft. "Ik wil nog niet dood en ik ga nog niet dood maar het geeft echt rust dat deze film er nu is. Ik ben er heel blij mee. Over vijf jaar komen jullie gewoon weer!"

Bekijk hier een korte samenvatting 

Ferre (8) werd geboren met Apert

"Het was zo mooi dat jullie gelijk in ons gezin stonden. Het was alsof we elkaar al heel lang kenden. Daardoor was het een heel fijn gesprek. Doordat je je openstelt krijg je een hele andere verhouding..."

Ferdinand en Saskia zijn de trotse ouders van Ferre. Hij werd geboren met het syndroom van Apert en kreeg later ook een hersenvliesontsteking waardoor hij blijvend letsel opliep. We maakten een film over Ferre, filmden hoe het is op zijn speciale school en hielden een levensinterview met zijn ouders. 

Bekijk hier een korte samenvatting 

Als je wordt geboren met de ziekte Apert

Remond is ongeneeslijk ziek...

Thumbnail Remond0.jpg

...en daarom hielden we een levensinterview met hem. Hij is 49 jaar en heeft een vrouw en twee zoontjes. Hij heeft een hersentumor en weet daardoor niet hoelang hij nog te leven heeft. Voor zijn vrouw en kinderen maakten we deze film. Natuurlijk bespraken we de ziekte en de pijn, maar we haalden ook mooie herinneringen naar boven. "Vooraf had ik niet bedacht dat het ontzettend fijn is om je verhaal te doen. Dat deed me echt goed. Achteraf keken we de film en dat was confronterend, maar ook heel bijzonder. We zijn heel blij met deze herinnering voor de kinderen." We bespraken met hem hoe hij terugkijkt op het leven, wat zijn ziekte met hem doet en wat hij wenst voor zijn gezin. 

Bekijk hier een korte samenvatting 

Het 90-jarige jubileum van oma...

...vieren de kinderen en kleinkinderen dit keer met een film over haar leven. "In eerste instantie dacht oma dat we een grapje maakten toen ze haar cadeau kreeg, het duurde even voordat doordrong wat precies de bedoeling was. Het was heel bijzonder voor haar om zo in het middelpunt te staan." 

bijzonder cadeau oma 90 jaar
bottom of page